Forfatternes Forvaltningsselskab, som er en organisation stiftet af bl.a. Dansk Forfatterforening og Danske Skønlitterære Forfattere, har henvendt sig til landets biblioteker og annonceret, at de i fremtiden skal betale et vederlag, hvis der læses litteratur op ved offentlige arrangementer – også hvis det er forfatteren selv, der læser op af egne værker.

Baggrunden for kravet er, ifølge forvaltningsselskabet, at oplæsning er en ”offentlig fremførelse” i henhold til ophavsretsloven.
Boghandlerforeningen er ikke bekendt med, at nogen boghandlere har fået en lignende henvendelse fra forvaltningsselskabet, men foreningen har for god ordens skyld fået foretaget en foreløbig, juridisk vurdering af kravet.

Læs Boghandlerforeningens råd til, hvordan boghandlerne skal forhold sig til sagen, hér.