uddannelsen5Lad os slå én ting fast med det samme: En boghandel er ikke bare en arbejdsplads for bognørder, der egentlig helst ville have forsket i litteratur på universitetet.
Boghandlen er et overflødighedshorn af sanseindtryk fra hele verden. En boghandel er et sted med liv, viden og engagement. En arbejdsplads, hvor du hver dag er i kontakt med mennesker, som har brug for din hjælp og viden. “Har I den sidste nye Stieg Larsson?”, “Jeg skal finde en god konfirmationsgave til min nevø” eller “Findes der en god bog på dansk om modedesign fra Milano?”

Alsidigt og inspirerende

I Danmark er der mere end 300 boghandler. Her arbejder ‘rigtige’ boghandlere, som hurtigt kan finde frem til den ønskede bog – enten blandt de 5 -10.000 forskellige titler, som de selv har i butikken, eller blandt de mere end 70.000 titler, der hele tiden er tilgængelige på det danske bogmarked.

Information og oplevelser

Vælger du at træde ind i boghandlerbranchen, kommer du ikke til at kede dig. Det har aldrig været lettere for kunderne at skaffe nye informationer og oplevelser, og derfor er branchen nødt til hele tiden at være nytænkende og forholde sig til nye medier, nye interesser og nye vaner. Bøger er ikke længere kun på papir, men også lydbøger og e-bøger. Men boghandlen handler ikke kun med bøger – mange sælger også papirvarer, kontorartikler, film, spil, musik og software. Nogle boghandlere er i virkeligheden små oplevelses- og informationscentre.

Har du sprogøre?

En stor del af den faglitteratur, der bruges på skoler og universiteter, er på fremmedsprog. Mange kunder læser også skønlitteratur på originalsproget, så boghandlerne sælger mange udenlandske bøger. Og ligger forretningen i et turistområde, siger det sig selv, at et godt sprogøre er en fordel.

Er du kreativ?

Med så mange forskellige genrer handler det virkelig om at kunne sælge varen. Derfor skal du også være kreativ. Du skal være med til at lave salgsudstillinger, kampagner, vinduesudstillinger, forfatterarrangementer og salgsfremmende events. Så du møder en arbejdsdag med spændende, alsidige udfordringer og med kolleger, der ligesom du elsker at have mange bolde i luften.

Karrieremuligheder

Din karriere går ikke i stå, når først du kan kalde dig uddannet boghandler. Du skal sørge for at prøve forskellige områder i løbet af de første par år som udlært. Derefter kan du specialisere dig inden for de områder, der interesserer dig mest.