Blandt de mange udfordringer, som den fysiske detailhandel har diskuteret de seneste år, har været begrebet “showrooming”. Det dækker over en situation, hvor en kunde besøger en fysisk butik for at se på og måske prøve en vare, hvorefter han eller hun går hjem og køber den over nettet i stedet. Butikken bliver altså reduceret til showroom for internettets mange tilbud.

Nu viser en undersøgelse fra Eniro imidlertid, at det ofte forholder sig lige omvendt – især for de yngre målgruppers vedkommende. Ifølge undersøgelsen har kun 21% af danskerne praktiseret “showrooming” inden for den seneste måned, mens 45% har gjort det omvendte – fundet inspiration på nettet for derefter at gå i butikken for at købe varen. Og det er især personer i aldersgruppen 18-38 år, som har anvendt “omvendt showrooming”, viser undersøgelsen, der er gennemført af Epinion.

Læs mere i Eniros pressemeddelelse om undersøgelsen.