Danske Forlag har offentliggjort statistikken for forlagenes omsætning i 2016. Den viser, at den samlede omsætning var stabil i forhold til året før, men at der var markante udsving for nogle af de forskellige salgskanaler.

Boghandlerne kan glæde sig over, at forlagenes salg til boghandeler var stabilt. Til gengæld afsatte forlagene 13,4% mere til onlinehandel, 5,7% mindre til supermarkeder og 4,2% mindre til offentlige institutioner.

Det digitale salgs andel af omsætningen fortsætter med at stige og er vokset til 16,2% i 2016 – væksten har primært været i salg af lydbøger og materialer til digitale undervisningsportaler. Lydbøgerne i sig selv stod for en imponerende vækst på 28% og udgør nu næsten en fjerdedel af forlagenes digitale omsætning. Til gengæld faldt omsætningen af e-bøger, så de nu kun udgør 20,7% af den digitale omsætning.

Se hele Danske Forlags årsstatistik 2016 her.