Verdensbogugen 2019 – fem dages fejring af børns læsning — medlemmer deltager gratis og kan selv tilføje lokale aktiviteter.

I dagene fra Verdens Bogdag den 23. april 2019 og fem dage frem arrangerer Boghandlerforeningen en helt særlig kampagne, rettet mod de 9-12-årige læsere og deres forældre.

Verdensbogugen er inspireret af den tilsvarende, succesrige aktivitet i Sverige og er herhjemme kommet i stand gennem et bredt branchesamarbejde.
Som det var tilfældet med kampagnen med Læs for Livet i 2017, er deltagelse gratis for foreningens medlemmer, som alle vil modtage forskellige former for markedsførings– og informationsmateriale.

Men som noget helt særligt udgives der til lejligheden en helt ny børnebog, den første i en spændende, ny serie, og hver deltagende boghandler vil modtage et antal eksemplarer, som kan uddeles gratis til børn i målgruppen.
Der er tale om Mette Finderups roman ”A.S.P.E. 1: Dæmonhuden”, illustreret af Christian Guldager og udgivet på forlaget Alvilda. Bogen — plus andet bind i serien — kommer i almindelig handel i efteråret 2019.

Boghandlerforeningen vil være ansvarlig for produktion og distribution af markedsføringsmateriale og for den nationale PR og markedsføring af projektet.

De medvirkende boghandlere vil være ansvarlige for den lokale markedsføring — og for selv at stå for yderligere børne– og familievendte aktiviteter, så hele Verdensbogugen syder af børneliv i boghandelen.

Boghandlerforeningen opfordrer alle sine medlemmer til at begynde at overveje, om de ønsker at medvirke i projektet, hvad de i givet fald selv kan bidrage med lokalt.

Verdensbogugen er et samarbejde mellem Boghandlerforeningen, forlaget Alvilda, forfatteren Mette Finderup, illustratoren Christian Guldager, Clemenstrykkeriet og Fonden DBK som hovedsponsor.

Foreningen vil snart vende tilbage med mere detaljeret information om tidsplan, indhold og vilkår for at medvirke samt information om hvornår og hvordan boghandelen tilmelder sig Verdensbogugen.