Hvilke temaer spørger kunderne efter?

Den danske metadatagruppe, som bl.a. arbejder med den danske brug af Thema-koder, efterlyser forslag til særlige litterære temaer, som boghandlere og forlag kunne ønske, at der fandtes en Thema-kode for.

Thema rummer allerede de følgende temaer: “Udviklingsromaner”, “Kærlighed og parforhold”, “Miljøspørgsmål”, “Død, sorg, tab”, “Følelser og indre liv”, “Politik”, “Fornemmelse for sted” og “Sociale forhold” (se illustrationen).

Eksisterende narrative temaer i Thema-koderne

Men kunne det for eksempel være interessant, hvis man i Bogportalen også kunne søge efter bøger inden for temaer som eksempelvis “Feminisme”, “Miljø og opvækst” – eller helt andre temaer, som der ofte er kunder, som efterspørger?

Hvis du vil hjælpe metadatagruppen med at foreslå temaer, så send dine forslag til rdh@danskeforlag.dk senest den 8. november. Så vil metadatagruppen tage forslagene med i den samlede pulje og vurdere, hvilke nye temaer man vil foreslå til den internationale organisation, som varetager Thema-koder.

Læs mere om Thema-koderne og den danske metadatagruppe hér.