Flere måneders rygter og antydninger afløses nu af vished: Internetgiganten Amazon har bekræftet, at tjenesten åbner i Sverige i dette efterår.

”Amazon har været tilgængelig for svenske forbrugere og firmaer gennem forskellige europæiske hjemmesider i flere år, men næste skridt er at introducere et komplet detaljeret udvalg i Sverige, og det er det, vi planlægger at gøre nu”, hedder det i en pressemeddelelse fra Amazon, som citeres af STV Nyheter.

Screen dump fra den kommende svenske Amazon-side (gengivet fra ehandel.se)

Indtil videre får man stadig en engelsksproget version af den tyske Amazon-hjemmeside, når man prøver at åbne www.amazon.se, og hvornår den svenske hjemmeside åbner, fortæller Amazon ikke. Men det lykkedes det svenske medie ehandel.se at skaffe sig adgang til den nye svenske amazon-side via en server i Irland – en mulighed, som Amazon siden har spærret for. Her kunne man se, at siden er tæt på at være færdig, og at det ikke blot er en svensksproget kopi af den tyske hjemmeside.

Ehandel.se kunne også konstatere, at bøger er blandt de varer, som Amazon vil tilbyde svenskerne fra første dag. Som vi tidligere har skrevet her på hjemmesiden, indgik det Amazon-ejede The Book Depository (TBD) i maj måned en aftale med Förlagssystemet, et stort svensk boglogistik-firma. Dermed har Amazon styr på den svenske distribution af bøger.

Endelig meddelte ehandel.se, at der på samme server tilsyneladende ikke lå foreløbige versioner af hverken en finsk, norsk eller dansk Amazon-side.