Danmark får alligevel en bogfejring i år, selvom Bogforum er aflyst. Politikens Forlag og Gyldendal har taget initiativ til en bogfestival for alle forlag, boghandlere og biblioteker i Danmark den 7. og 8. november. Bogforum og Danmarks Radio har besluttet at bakke op.

Festivalen er decentral – den foregår ude hos den enkelte aktør, og det er derfor også op til hver enkelt aktør selv at skrue et godt arrangement sammen, så man bliver synlig på Bogfestivalen. Foreningen opfordrer alle medlemmer til at deltage.

På siden Bogfestival.dk kan man oprette enhver form for arrangement, der handler om bøger og litteratur.

Man bestemmer selv, hvad arrangementerne skal handle om, alt efter smag og profil. Disse forlag har på forhånd erklæret sig parat til at levere forfattere. Men som arrangør står det én frit for også at tage fat i andre forlag.

Boghandlerforeningen vil bakke medlemmerne op med bl.a. markedsføringsmateriale i ugerne op til bogfestivalen.