I et offentligt brev har Nancy Bass Wyden, ejeren af Strand Book Store i New York, bedt kunder i butikken om at hjælpe med at holde butikken i gang. Hun skriver, at “de næste par måneder vil bestemme fremtiden for Strand. “

Nancy Bass Wyden skriver, at hun nærmest voksede op i Strand: “Jeg kan huske, at de gamle gulvbrædder klaprede under mine tullesko, de spøgelsesagtige grå vægge, den magiske glæde, da jeg fandt de slikfarvede bøger, der prydede børnehylderne og spændingen ved, at jeg kunne tage enhver bog, jeg ville have med hjem,” skriver hun og fortsætter: ”Jeg havde aldrig forestillet mig, at butikkens økonomiske situation ville blive så trist, at jeg skulle skrive til venner og trofaste kunder for at få hjælp. Det gør ondt at skrive dette, men det er situationen, vi nu er havnet i. ”

Strands indtægter er i 2020 faldet næsten 70% i forhold til sidste år.

“Stand Book Store har i sin 93-årige historie overlevet depressionen i 30-erne,
to verdenskrige, mega-butikker, e-bøger og online-giganter”

“Det lån vi fik og vores kontantreserver gjorde det muligt for os at klare de sidste otte måneders tab, men nu er vi ved et vendepunkt, hvor vores situationen er uholdbar. På grund af ​​Covid-19 kan vi ikke overleve det enorme fald i strøgtrafik, et næsten fuldstændigt tab af turisme og nul begivenheder i butikken (sammenlignet med 400 begivenheder før pandemien),” skriver Nancy Bass Wyden.

Hun fortæller i brevet, at Stand Book Store i sin 93-årige historie har overlevet “depressionen i 30-erne, to verdenskrige, mega-butikker, e-bøger og online-giganter” og er den sidste af de 48 boghandlere, der engang udgjorde Book Row-distriktet i New York.

#savethestrand

Hun fortsætter:

“Som ejer i tredje generation har jeg forsøgt at forestille mig, hvad min far og bedstefar ville gøre lige nu, eftersom de tilbragte hele deres liv – seks dage om ugen – i butikken. Jeg tror ikke, de ville have, at jeg skulle opgive uden kamp, ​​og det er derfor, jeg skriver til dig. ”

Kunderne opfordres til, udover bøger, at købe gaver, gavekort, oplevelsesbokse, muleposer og andre varer i Strands flagshipstore på 828 Broadway og butikken på Upper West Side. Derudover beder man kunderne anspore deres venner og bekendte til at bruge Strand frem for andre butikker, til at dele brevet på sociale medier med hashtagget #savethestrand og endelig at shoppe lokalt.

Nancy Bass Wyden har også tweetet et videoklip af kunder, der venter på at komme ind i Strands flagshipstore.

For 115.000 dollars Amazonaktier

Sideløbende med Bass Wydens indsats dukkede der imidlertid spydige kommentarer om hendes personlige rigdom op på diverse medier (fordi hun er gift med senator Ron Wyden fra Oregon, skal hun lægge sine formueforhold frem offentligt). Hendes væsentlige aktiver inkluderer Strands Broadway-bygning, men hun har derudover investeret i en række virksomheder – især i Amazon.

Hun har forsvaret sine indkøb på mindst 115.000 dollars i Amazon-aktier i år med, at forrentningen har hjulpet hende med at holde boghandlen i gang, og at hun har brugt andre egne midler til at støtte butikken.

Strands fagforening har kritiseret hende for at modtage mindst 1 million dollars som hjælpepakke og samtidig afskedige meget af personalet.

Kilde: Shelf-awareness.com