Sara Blædel bliver i dag kåret som vinder af MARTHA-prisen. Hun vandt også prisen i 2007, 2009, 2010 og 2014, og det gør hende til den forfatter, der har vundet prisen flest gange.

MARTHA-prisen er Bog & idés forfatterpris, der i år uddeles for 32. gang. Prisen er indstiftet i 1989 under navnet Danskernes Yndlingsforfatter, også kaldet Bog & Idé-prisen. Siden 2013 har den båret navnet MARTHA-prisen, opkaldt efter den første prismodtager, Martha Christensen.

Prisen skiller sig ud blandt andre litteraturpriser: ”Det er den eneste litterære pris, hvor det er de danske læsere, der alene bestemmer, hvem der skal vinde”, lyder det fra adm. direktør i Bog & idé, Marianne Lyngby Pedersen.

Sara Blædel var nomineret i et stærkt felt som, foruden Sara, talte Ane Riel, Kim Faber & Janni
Pedersen, Leif Davidsen, Maren Uthaug, Iben Mondrup, Thomas Korsgaard og Kristian Bang
Foss

I mere end 15 år har Sara Blædel været elsket af krimilæsere landet over, hvilket også afspejler sig tydeligt i Bog & idés salgstal. Især Blædels bøger om kriminalassistenten Louise Rick er populære; de er solgt i mere end fem millioner eksemplarer og er under udgivelse i 38 lande.

Seneste udgivelse, ’Den tavse enke’, er 11. bind i serien om Louise Rick og udkom i sidste uge.