Bogbranchen er særdeles omskiftelig, og en boghandel kan se ud på mange måder og handle med vidt forskellige ting – ud over bøger.

Kristian F. Møller i Aarhus

Derfor har Boghandlerforeningen sendt en medarbejder på danmarkstur under overskriften ”Lær af medlemmerne”. For, hvad kæmper boghandlerne med for tiden, hvad er de glade for, hvad bekymrer de sig over – og frem for alt: Hvordan går det ude i butikkerne?

Nyborg Bog & idé

22 butikschefer får i juli, august og september besøg af Boghandlerforeningen, og en håndfuld ejere bliver ringet op og interviewet.

Nordligste destination var Hjørring, sydligste bliver Nykøbing Falster. Over alt er foreningens repræsentant blevet mødt med åbne arme og venlig nysgerrighed.

FACTUM Books i Aalborg

Alle samtaler bliver anonymiseret og hovedpointerne bliver samlet i en rapport til intern brug. De fleste besøg er allerede afviklet, og hvert afsluttet besøg markeres med en nål i danmarkskortet.