Til Thomas Korsgaards store befippelse blev det ham, der i år modtog De Gyldne Laurbær. Boghandlerne var knap så overraskede. Thomas har været på tourné til hele landets boghandlere med tredje bind af sin trilogi om Tue fra Skive.

Først ville redaktionschef Sune De Souza, at vi skulle stå på gangen lige uden for elevatorrummet, men efterhånden som flere og flere kom til – kolleger og presse i hobetal – måtte vi rykke rundt om hjørnet, så Thomas skulle forcere gangen, inden formanden for De Gyldne Laurbær Kenneth F. Pedersen kunne overraske ham på Lindhardt & Ringhof.

Alle venter spændt på Thomas Korsgaard. Pressechef Søren Anker Madsen i front.

Det forudsatte absolut tystna, og mange gange gik den forkerte dør, og uvidende besøgende, der måske bare skulle i kantinen efter en snack, standsede i døråbningen og så forskrækkede ud. Men endelig fik Sune en sms fra medarbejderen, der stod på lur i trappeopgangen, og så var det nu. En heftig hjertebanken bredte sig overalt hos de mere end halvtreds mennesker, der var mødt op for at sige tillykke.

Vi hørte Thomas Korsgaard komme småsnakkende hen ad gangen, alle løftede deres telefoner og kameraer, og om hjørnet kom en forfatter, der totalt tabte kæben.

Hvis han havde haft en formodning om at blive kåret, så skjulte han det i hvert fald godt. Han modtog blomsterne fra formanden, tog sig til hjertet og blev så stående helt paf, mens medierne rykkede nærmere og ventede på en takketale.

Thomas ét sekund efter formanden for De Gyldne Laurbær Kenneth F. Pedersen havde overbragt ham nyheden.
Festen bryder løs over Thomas Korsgaard.

 

 

 

 

 

 

 

 

”Undskyld, jeg kan ikke sige andet end bandeord, jeg ved altså slet ikke, hvad jeg skal sige,” sagde Thomas, ”Jeg ryster helt.”

Behjertede sjæle ilede til med et glas bobler, og tidligere modtager af De Gyldne Laurbær Merethe Pryds Helle overrakte ham endnu en buket.

Tidligere honoreret forfatter Merete Pryds Helle kom også med blomster.

 

 

 

 

 

 

 

 

Thomas kom direkte fra træning, viste det sig, og var ærligt talt noget svimmel, fortalte han. Og så var den spændte stilhed for alvor brudt. På pressechef Søren Ankers Madsens bud trak vi alle sammen lidt væk fra Thomas, så de landsdækkende medier kunne komme til, og han begyndte med at takke boghandlerne varmt for alle stemmerne på ham.

Thomas Korsgaard får De gyldne Laurbær for romantrilogien ”Hvis der skulle komme et menneske forbi”, ”En dag vil vi grine af det” og ”Man skulle nok have været der”. Og i dag var Thomas Korsgaard lige præcis det rette sted på det rette tidspunkt. Stort tillykke med laurbærrene!