Boghandlerforeningens nyhedsbrev

overskrift-gron

13. maj 2020

ugle-header-nyhedsbrev

Arnold Buscks kuratorer er stadig i forhandlinger

Busck-konkursboets kuratorer, advokat Peter W. R. Krarup og advokat Pernille Bigaard, har meddelt, at de senest fredag den 15. maj ved arbejdstids ophør vil kommunikere resultaterne af de igangværende forhandlinger om overtagelse af dele af boet.
Fra Boghandlerforeningens side vælger vi at tage fristudskydelsen som et godt tegn på, at der er meget at forhandle om og også flere parter at forhandle med. Vi krydser fingre for, at så store dele af kæden som muligt kan videreføres som boghandeler.
Også fritstillelsen af medarbejderne er udskudt tilsvarende. Det betyder, at de igangværende forsøg på at skaffe nye lærepladser til Arnold Buscks elever lige nu er i bero, indtil kuratorerne melder resultaterne ud.
Lige nu er én elev dog allerede startet i ny læreplads hos Bog & idé i Fredericia, mens yderligere fem elever er i dialog med i alt seks forskellige potentielle, nye lærepladser.
arnoldbusck_4f_sort_payoff
Ugle2FB
bo@boghandlerne.dk

Facebook: vi vil gerne have jer med i foreningens lukkede gruppe

Foreningen har åbnet en Facebookside, som har til formål at gøre boghandlerbranchen mere synlig og kommunikerende samlet set. Den ligger her: facebook.com/boghandlerne/
Vi vil kraftigt opfordre alle medlemmer til at gå ind på siden og like den.

Vi har også åbnet en Facebookgruppe, som udelukkende er for medlemmer af Boghandlerforeningen. Covid-19-krisen og dens virkninger har fået os til at indse, at vi mangler et sted, hvor foreningen og boghandlerne kan kommunikere hurtigt om faglige og aktuelle emner på én platform.

Vi vil derfor gerne så snart som muligt bede om:
  • En mailadresse og/eller en Facebookprofil på boghandlens leder eller direktør.
  • En mailadresse og/eller en Facebookprofil på den ansvarlige for sociale medier - eller en Facebook-aktiv medarbejder.
Dermed kan vi sørge for, at alle boghandler er med i samtalerne i Facebookgruppen. Fremover vil foreningen lægge branchenyheder, tilmeldingsdeadlines og relevant nyt fra samfundsudviklingen op i gruppen, så medlemmerne har mulighed for sammen at forholde sig til dem.

Send venligst oplysningerne til kommunikationsmedarbejder Christine Lind Ditlevsen på christine@boghandlerne.dk så snart som muligt og senest onsdag den 20. maj.
.

Foreningens generalforsamling rykkes til den 17. juni

Vi har tidligere varslet, at Boghandlerforeningens ordinære generalforsamling ville blive afholdt torsdag den 14. maj. Men som mange har bemærket, har vi ikke udsendt en indkaldelse til forsamlingen.
Det skyldes regeringens forbud mod forsamlinger på mere end ti personer. Vi har afventet en opblødning af forbuddet, og sådan et ser nu ud til at være på vej. Regeringen har meldt ud, at grænsen fra den 8. juni vil blive hævet til enten 30 eller 50 personer.
På den baggrund forventer vi at indkalde til generalforsamling onsdag den 17. juni.
Denne ordinære generalforsamling træder samtidig i stedet for den ekstraordinære forsamling, der ifølge vedtægterne skulle have været indkaldt til som følge af, at Arnold Buscks mandat i bestyrelsen faldt bort med kædens konkurs.
andre-vejledninger
Bogomsætning BrianAJackson 200x145

Husk omsætningserklæringen

Hvis I ikke allerede har logget ind på det nye MemberSite, er der en god anledning til det, når boghandelens bogomsætning i det senest afsluttede regnskabsår skal indberettes.
Fristen for indberetning er som altid den 30. juni. Bogomsætningen er den samlede omsætning ekskl. moms på alle varer med et ISBN-nummer.
Hvis man ikke indberetter omsætningen inden deadline, vil ens tillægskontingent for hele det følgende år - Q3 og Q4 2020 og Q1 og Q2 2021 - blive beregnet på baggrund af det forrige års indberetning - tillagt 20%.

Nyheder fra hjemmesiden:

Baggrundsbillede 2 1920x732

Danskernes Bogkøb 2020

Herunder finder du tre vinkler på den løbende undersøgelse Danskernes Bogkøb: Årets resultat, Udviklingen fra sidste år til i år samt Tendenser i årene 2001-indeværende år.
(Seneste undersøgelse: februar 2020)
Læs videre...
footer