Boghandleruddannelsen

En vigtig forudsætning for de fysiske boghandlers overlevelse er, at kunderne i boghandlen møder veluddannede, vidende og servicemindede medarbejdere. Det sikres blandt andet gennem en stadig fokus på styrkelse og udvikling af Boghandleruddannelsen. Boghandlerforeningen – og dens uddannelsesudvalg – er stærkt involveret i denne udvikling, og foreningen støtter uddannelsen både økonomisk og praktisk til fordel for medlemmerne.

Uddannelsen er teknisk set en “Salgsassistent med profil”-uddannelse. Den klæder eleverne på med en lang række forskellige fagligheder, som de kan bruge og udvikle yderligere hjemme i boghandlen og i kontakten med kunderne.

Obligatoriske fag:

• Branche- og konceptforståelse
  • Litteratur: Udviklingen inden for litteratur (skøn-, børnene- og ungdomslitteratur)
  • Non-book: Udviklingen inden for noon-book produkter (brætspil, kontor- og kreativeartikler)
  • Personligt salg
  • Økonomi